• Inici
  • FESTES POPULARS
  • Diada Nacional de Catalunya

Diada Nacional de Catalunya

Desprès de 14 mesos de setge, les tropes de Felip V, amb el Duc de Berwick al cap davant, varen aconseguir entrar a Barcelona. Fou l'Onze de Setembre de 1714. Amb l'entrada de les tropes borbòniques, Felip es va endur la victòria d'una guerra que el va enfrontar a l'Arxiduc Carles d'Àustria per obtenir la corona que va deixar Carles II. Aquesta malaurada data va marcar el principi de la supressió de la major part de les institucions locals i de les llibertats civils catalanes.

L'Onze de Setembre és la Diada Nacional de Catalunya, en la qual commemorem la resistència catalana tant al monarca Borbó Felip V, com a la resta d'autoritats i règims dictatorials que han intentat, sempre sense èxit, suprimir i menystenir el sentiment català d'unitat nacional i cultural.

A Palafrugell, l'acte central de la Diada es celebra a mig matí amb la hissada de la Senyera al so de l'himne de Catalunya, Els Segadors. Abans de la hissada podrem gaudir d'un cercavila des de la plaça Nova a la plaça de Can Mario. Després de la hissada la població de Palafrugell gaudeix de les sardanes de la cobla i d'un vermut popular.

 

Consulteu el programa d'actes de la Diada Nacional a l'apartat DESTACATS