• Inici
  • FESTES POPULARS
  • Festa de la Pela del Suro de Llofriu

Festa de la Pela del Suro de Llofriu

La festa, és una proposta de lleure i difusió que té el seu punt de partida en una activitat tradicional, poc coneguda, i arrelada al territori: la pela del suro. Al seu voltant, es proposen tota una sèrie d'activitats que optimitzen l'ús dels recursos potencials disponibles a la zona interrelacionant els sectors industrial, cultural, turístic, la resta de la comunitat i el seu patrimoni cultural i natural.

L'activitat central, la pela del suro, es realitza al matí i a la tarda en un bosc de les Gavarres, proper al nucli de Llofriu, durant la segona quinzena de juny. La resta d'activitats s'allarguen durant tot el dia, amb ofertes diverses destinades a tots els públics.

La indústria surera ha estat, des de fa molts anys, la principal activitat industrial de Palafrugell. Amb el temps, el sector terciari ha anat prenent protagonisme a la indústria; malgrat tot, a Palafrugell, la indústria surera encara és viva. La festa de la pela ens posa a l'abast la tradició industrial, tant a les persones més grans que hi varen participar, com als més petits que coneixeran les seves arrels.

Enllaços

Museu del Suro de Palafrugell