• Inici
  • FESTIVALS
  • Biennal de Fotografia Xavier Miserachs

Biennal de Fotografia Xavier Miserachs

Fou a l'any 1999 que es va presentar per primer cop aquesta mostra d'art dedicada al món de la fotografia documental. La Biennal és un homenatge a qui ha estat un dels millors professionals del món de la fotografia catalana. En aquella primera edició, es varen poder contemplar exposicions d'un seguit de fotògrafs que van compartir generació amb Xavier Miserachs (Català-Roca, Colita, Maspons i Pomés) i d'un grup de quinze fotògrafs de la comarca. Des d'aquella primera edició, un dels objectius clars fou divulgar i promoure la fotografia documental com a forma d'expressió artística. A banda, és una eina que té un gran valor per donar a conèixer diferents formes de veure el nostre passat i el nostre present, i ajudar a que el públic hi reflexioni.

En cada nova edició es presenten diverses mostres de fotografia on el públic podrà apreciar uns treballs realitzats amb gran rigor i professionalitat. Els espais que s'utilitzen són tant les sales d'exposicions públiques com les privades, també es poden gaudir en espais a l'aire lliure de la vila. La mostra ja està plenament consolidada, ha assolit una presència important en el nostre territori i reconeixement per part del sector especialitzat. En cada nova edició, el nombre de públic és més nombrós, molta gent ve a la Biennal a passar el dia, passeja per la nostra vila i contempla les diferents exposicions que es proposen.

La gestió es realitza a través d'una comissió organitzadora. Aquesta comissió està constituïda per fotògrafs i persones dedicades al món de la gestió cultural. Compta, a més, amb un important nombre de col·laboradors que participen activament en cadascuna de les edicions per mitjà de la prestació d'obres, producció d'exposicions i comissariat, i també amb la cessió d'espais expositius, tant públics com privats. L'Ajuntament de Palafrugell hi col·labora en gran mesura a través d'un conveni amb l'Associació Cultural L'Eixam.

Enllaços

Biennal de Fotografia Xavier Miserachs