• Inici
  • FESTIVALS
  • Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell

Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell

Sense cap mena de dubte, la Cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell és un dels actes més esperats de l'estiu, un referent en el món de les havaneres, tant a nivell català com per a la resta de l'Estat. Per a la població, és un dels actes més emblemàtics i que ens posen més en contacte amb la nostre herència cultural marinera. Té lloc el primer cap de setmana del mes de juliol, a la platja del Port-Bo.

La primera edició, l'any 1966, fou una trobada de cantaires a la taverna de Can Batlle. Formava part de la presentació del llibre Calella de Palafrugell i les havaneres. L'èxit de la trobada va fer que l'any següent els organitzadors es plantegessin una nova edició. Pocs anys més tard, el 1969, es va traslladar a la plaça del Port-Bo.

Des de les últimes edicions, es convida cada any a un artista perquè interpreti una cançó marinera: Sílvia Pérez Cruz, Marina Rosell, Lucrecia i Nina són algunes de les artistes que han actuat a la Cantada. A banda, l'acte es retransmet per la Televisió de Catalunya per a donar-li major difusió.

Enllaços

Cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell