Fins el 8 de desembre de 2024.
Restaurants participants: L’Arc, La Xicra, Pa i Raïm i Xadó, de Palafrugell i Es Portió de Tamariu (Hotel Hostalillo).
Informació: www.visitpalafrugell.cat
Organitza: IPEP
Es Niu és un plat molt antic, d’origen palafrugellenc, en què en els seus inicis no s’hi posava carn, ja que es tractava d’un plat de Quaresma. Es feia amb tripa de bacallà, ou dur, peixopalo i patata. Amb el temps es va anar enriquint, els pescador van afegir-hi sèpia i els surers el van completar amb aviram de cacera i, fins i tot, salsitxes. És un plat típic taper que les colles de surers de Palafrugell solien anar a menjar els dilluns a les barraques. La preparació d’aquest plat és molt llarga, dura unes cinc hores, una per al sofregit i quatre per guisar els altres ingredients. Per aquesta raó, molt sovint no es troba a la majoria de cartes dels restaurants i en tot cas cal encarregar-lo. Un dels objectius d’aquestes jornades, que neixen l’any 1998, és, d’una banda, fer conèixer es niu als que encara no l’han descobert i, de l’altra, fer-lo més accessible als amants de la gastronomia tradicional.
Menú: vermut amb tres tapes com a entrant, Es Niu, postres de sorbet, vins del celler Espelt, aigua i cafè.
Preu: a partir de 52,00 €.
A més, amb el menú d’Es Niu, gaudeix d’una entrada gratuïta per visitar les exposicions de la Fundació Josep Pla, la Fundació Vila Casas i el Museu del Suro de Palafrugell (vàlid fins el 31/01/25).
Carrer Santa Margarida, 1
17200 Palafrugell
972 611 172 · cultura@palafrugell.cat